2015. okt. 15.

Blogajánló 3# - The Secrets of the Forest

Sziasztok! :)
A 100 követős blogversenyünk egyik kategóriájának győztese Vivienn J., így a nyertes blogról szeretnénk egy ajánlóval kedveskedni az írónőnek. 

"Te mit tennél, ha kiderülne, hogy a londoni házat elhagyva, egy ősi legenda övezte ír kisvárosba kell költöznöd a több száz éves családi birtokra, és hogy a legenda a te üküknagymamád haláláról szól, aki akár az ikertestvéred is lehetne? Nos, valószínűleg nem kezdenél őrült küldetésbe, hogy fényt deríts a legendára, és az ősöd különös halálára. Az önfejű és makacs Elena Tisdale azonban pontosan ezt teszi. Közben belekeveredik a két alapító család -a Donovanok és a Sullivanek- ősi harcába, akiknek mind van egy-egy eltérő elméletük arról a bizonyos gyilkosságról. De vajon kiben bízhat meg? Fény derül valaha is a titokra, vagy Elena az életével fizet a kíváncsiságáért? Mi lapul az erdő mélyén, amitől mindenki retteg? Titkok. Szerelem. Árulás. Halál. Deríts fényt a titkokra a The Secrets of the Forest sorai által!"


Az igazság az, hogy már régebb óta terveztem egy ajánlót írni erről a blogról, hiszen az elsők között szerepelt, amelyekre feliratkoztam. Viszont időm sajnos nem jutott rá, de így, hogy Vivien első helyezettként végzett egy kategóriánkban, alkalmam nyílt magamhoz ragadni a szót - jelen esetben a billentyűzetet -, és írni néhány dicsérő gondolatot a történetről.
Őszintén szólva, emlékszem, amikor az első kritikáim egyikeként kellett írnom a The Secrets of the Forestről. Már akkor nagyon magával ragadott. Első ránézésre természetesen a design az, ami megfogja az embert. Már erre azt kell mondanom, lenyűgöző. Legalábbis nekem tetszik, de el is árulom, miért: a színvilága eszméletlen jó. Maga a történet egy misztikus, kissé rejtélyesebb megközelítésű, fiatalos fantasy, melyhez egyértelműen kitűnő választás a türkiz. Egyfajta izgatott, kíváncsi alaphangulatot is megad nekünk, melyet a sztori olvasása közben sikerül is megtartanunk.
A második dolog talán, ami magával tudja ragadni az oldalra tévedőket, a fülszöveg. Fentebb direkt ki is tettem, hogy el lehessen olvasni. Véleményem szerint nagyon jól sikerült megírni, hiszen nem elég, hogy végig érdekfeszítő, figyelemfelkeltő, de még magáról a történetről is elárul néhány fontosabb tudnivalót, például azt, hogy miről szól. Ezt sosem árt tudni, nem igaz? :) Arra akartam kilyukadni, hogy az írónő spoiler nélkül avat be bennünket a főszereplő, Elena Tisdale egy kalandos életszakaszába. 
Miután megcsodáltuk a lélegzetelállító könyvborítókat, melyek mindkét évadhoz készültek, s végignéztük a lebilincselő, magával ragadó trailereket, talán át is térhetünk magára a történetre. Mint az rövidke ismertetőnkből kiderül, Elena egy új városba kényszerül költözni családjának megmaradt tagjaival, ám ez egyáltalán nem egy átlagos hely, ahol mindig minden rendben történik. Két család viszályának, s egy igen rejtélyes legendának a kellős közepébe csöppen, lassan pedig ő maga is Dollivan titkainak őrzője lesz. Különleges küldetése, hogy fényt derítsen az igazságra, hogy kiderítse, mi történt valójában száz évvel ezelőtt élt rokonával - aki nem mellesleg kísértetiesen hasonlít rá - azon a végzetes estén. Ha ez már magában elolvasva felkeltette az érdeklődésedet, kedves olvasó, akkor ez még korántsem minden, amit elárultam. A legizgalmasabb része hátra van, ez pedig maga az írónő fogalmazásmódja. 
Mert lehet jó egy történet, ha valakinek gőze nincs arról, hogyan valósítsa meg. Szerencsénkre drága Vivien nem ebbe a kategóriába sorolható, éppen ellenkezőleg: amellett, hogy mindig tartalmas, fordulatokkal teli részekkel ajándékozza meg az olvasókat, minden egyes eseményt annyira magával ragadóan ír le nekünk, hogy szinte önálló szereplőként vagyunk jelen a sztoriban. A leírások élethűek, csodás képet alkotnak az aktuálisan felbukkanó környezetről, esetleg fontosabb, visszatérő tárgyakról. A plusz dicséret pedig természetesen jár, hiszen a szereplőgárda kiválasztása egyáltalán nem sablonos - számomra olyan karakterek képe is felbukkant a megfelelő oldalon, akit azelőtt még egy blog főszereplőjeként sem láttam. Ez pedig ritka, mint a fehér holló. 
Összességében: egy nagyon igényes blog, mindenképpen ajánlom a fantasy kedvelőknek, akiknek elegük van már a tucat vámpír-vérfarkas-egyéb misztikus lényes háromszögből, s valami egészen újra, megkapóbbra vágynak. Amit ajánlok mellé: egy köteg papír zsebkendő. Nem, nem feltétlenül a síráshoz - bár igaz, hogy vannak elég drámaira sikeredett részei is a fejezetek némelyikének -, hanem a nevetéstől kicsorduló könnyekhez, ugyanis drága írónőnk nem aprózza el a humort is, sőt. Előszeretettel használ vicces szófordulatokat, hasonlatokat, elnevezéseket, és ez szerintem egy nagyon fontos szempont, ha egy történetről el akarjuk dönteni, érdemes-e belekezdeni. A válasz itt egyszerű: természetesen! 

Drága Vivien, további sok sikert kívánok neked!
A többieknek pedig szép estét - és jó olvasást a The Secrets of the Foresthez! :)
M. Gin



2 megjegyzés:

  1. Drága M. Gin!

    Nagyon szépen köszönöm a blogajánlót és a kedves szavakat, igazán jól estett! Bearanyoztad a napom! :)

    Ezer csók és ölelés,
    Vivienn J.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Vivienn J!
      Nekem volt megtiszteltetés a blogodról írni! :)
      Puszillak, Gin

      Törlés

Anaya zatracone-dusze