2015. okt. 20.

Blogajánló 4# - Szonidea

Üdvözlet minden kedves olvasónak! :)
A mai nap alkalmával jómagam is egy blogajánlóval érkeztem hozzátok. Ezt a rövidke ajánlót kedves szerkesztőtársam, Sz. Szoni lélegzetelállító blogjáról készítettem el. Sajnálatos módon ezt az oldalt csak a 100 követős verseny segítségével ismerhettem meg, de így utólag kimondottan örülök, hogy betekintést nyerhettem e blog sokszínű világába. Éppen ezért örömmel fogtam bele az ajánló megírásába, amely bevezetését nem is szeretném tovább bővíteni! Most pedig érkezzen hát az első blogajánlóm a csodálatos Szonideáról , amelyet őszintén csak ajánlani tudok mindenkinek! :)

,,Üdvözöllek kedves Idetévedő! :)
Ez a blog azért jött létre, hogy inspiráljon, segítsen színt vinni a szürke hétköznapokba. Itt mindent megtalálsz, ami az ihletmerítéshez kell: a világ apró csodái, design hírek, ajánlók és rövid Do It Yourself projektek várnak rád."


                                                                         Szonidea

Napjainkban számtalan aktív ajánlós blog működik. Ezeken az oldalakon általában az egyszerűség, letisztultság uralkodik. A Szonidea is ezek közé az egyszerű blogok közé tartozik, de ennek ellenére én egy külön kategóriába sorolnám Szoni blogját. 
Elsőnek természetesen a blog kinézetét vettem figyelembe. A pink és a fehér alkotja a domináló színek főbb csoportját, amelyek mellett pár eltérő árnyalat is helyet kap. A design elemzése közben nem éreztem úgy, hogy a pink színek hatására egy aprólékosan kialakított Barbie-világba csöppentem volna. Sőt. A színek harmonikus illeszkedése tökéletes összképet mutatott, amelyet örömmel görgettem le az oldal aljáig. 
A fejléc nem túl díszes, de ennek ellenére már első látásra elnyerte a tetszésemet. A kis képek rendezett kavalkádja felhívja magára a figyelmet, és nemes szépségével hosszú ideig magán hordozza az olvasó kíváncsi tekintetét. Nem túlzok, amikor azt mondom, hogy a fejlécedről a gyönyörű jelző jut elsőnek eszembe. Csak gratulálni tudok, mint a fejléc készítőjének, mint a blog tulajdonosának! :)
A blog további kinézete sem okozott csalódást. Az oldalak sokaságát magán hordozó rózsaszín kis szalag nagyon jól mutat a fejléc alatt. Ráadásul a blog háttere és a modulok elrendezése is hűen követi a fejléc színvilágát és a blog stílusát. Tehát a blog kinézetéről röviden csak annyit mondanék, hogy fantasztikusan szép és kellemesen letisztult, ráadásul a színek párosítása is tökéletesen megfelel. Ha valaki egy minőségi, gyönyörű külsejű ajánlós blogot szeretne megtekinteni, akkor nem is járhatna jobb helyen a Szonideánál.
Egy olyan bloggal van dolgunk, amely számtalan érdekes és eltérő kategóriában is mozog. Ez már abból a szempontból is jó dolog, hogy a betoppanó kedvére válogathat a különböző ajánlók és érdekesebbnél-érdekesebb cikkek közül. Ráadásul a blog kritikák írásával is foglalkozik, tehát nyugodtan kijelenthetem azt, hogy a Szonidea világában minden kedves nézelődő magára találhat.
A kisegítő, ügyesen megfogalmazott kritikák mellett természetesen a könyv-, film-, és néha színházi előadásokra utaló ajánlók is fontos szerepet kapnak. A könyvekről szóló hosszú és tartalmas ajánlók kötötték le a legjobban a figyelmemet. Az esetek többségében ezeket a bejegyzéseket úgy fogalmazod meg, hogy azzal nem csak az olvasó érdeklődését kelted fel a könyv iránt, hanem részletesebb betekintést küldesz a  nézelődő felé a könyv világából. A könyvekről szóló ajánlókat egytől-egyig figyelemmel kísértem végig, és jó néhány könyv képében személyes kedvencemre találtam, vagy éppenséggel kellemes délutáni olvasnivalóra akadtam bennük. Tehát az ügyes és aprólékos kitárgyalások mellett ezek az apróbb tényezők is hozzájárultak ahhoz, hogy minden figyelmemet a blogodra irányítva olvassam végig a különleges könyvekről szóló véleményeket.
A filmekkel kapcsolatos írásaidat is boldogan olvastam. Habár én nem vagyok egy nagy filmkedvelő személy, ettől függetlenül még számomra is élvezetesek voltak a tapasztalatból merített beszámolók. Az ajánlók között akadt humoros, fantasy műfajú film is, ami szintén azt jelentette, hogy a betoppanó kedvére válogathatott a filmek közül. Ezekben a rövid bemutatókban is kellemesen csalódtam, mivel ügyesen megfogalmazottak és izgalmasak voltak, amelyekben soha nem éltél vissza a filmmel kapcsolatos információkkal. Csupán annyit közöltél az olvasóval, amely épp elegendő volt ahhoz, hogy felkeltse az olvasó érdeklődését és kíváncsiságát az illető film iránt, olyannyira, hogy a türelemre fittyet hányva már aznap délután nekikezdett a film megnézéséhez.
Az ajánlók, kritikák és cikkek sokasága viszont egyáltalán nem válik unalmassá. Tippek, kisegítő tanácsok és profi fotók tömkelegét tekinthetjük meg a blog oldalán. A tippek, kisegítő tanácsok és érdekes cikkek gyakran feldobhatják az unalmas délutánokat. Ezek között olvashatunk ékszerkészítési tanácsokról, amelyek bizony gyakran életmentőek lehetnek egy olyan idegőrlő napon, amikor elfog a ,,nemtudommitvegyekfel" láz. Ezt a problémát a blog pár kreatív ékszerkészítési bejegyzéssel próbálja orvosolni. És a legcsodálatraméltóbb még is az, hogy ezek az ékszerek nem csak nagyon szépek és divatosak, hanem még jól is mutatnak egy-egy ruha kiegészítésében. Szóval ha esetleg tanácstalan vagy az öltözékedet kiegészítő ékszerek terén, bátran látogass el Szoni blogjára, ahol kreatív és nem túl költséges tippeket kaphatsz arról, hogy mivel is dobhatnád fel az aznapi ruha összeállításodat.
A fentiekben már röviden leírtam az észrevételeimet, amelyek mind egy szálig pozitív nézetet vallottak. Viszont még egyszer, utoljára szeretném megosztani veletek azt, hogy miért is érdemes betekintést nyerni a Szonidea sokszínű világába:
1. Először is meseszép, letisztult külsővel és kitárt karokkal vár rád a blog.
2. A bejegyzések írásmódja kifogásolhatatlan, a helyesírással nem akadnak problémák, és a fogalmazási stílus is pillanatok alatt megszerethető.
3. A felsorolt írásokon kívül még számtalan érdekes hír és információ található meg a blogon, amelyekben garantáltan te is találsz olyat, ami tetszeni fog.

Én őszintén csak gratulálni tudok a fantasztikus blogodhoz, drága Szoni! Az elkövetkezendőkben is nagyon sok sikert kívánok! :)
Nektek pedig, kedves olvasók, kellemes böngészést a Szonideához, és további kellemes, sulis megmérettetésekben hiányos hetet kívánok! :)
- Sophia -

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm drága Sophia! :) Nagyon megtisztelő, na meg szuperül megfogalmazott cikk! ;) Nehéz ajánlós blogról ajánlót írni, de neked sikerült! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örömmel írtam meg az ajánlót a blogodról, kedves Szoni! :) Nem volt nehéz dolgom, mivel csodálatos a blogod, tehát nem kellett sokat törnöm azon a fejem, hogy mit is írhatnék az ajánlóba.
      Örülök, hogy tetszett! Na meg a kedves szavakért is hálás vagyok! Legyen szép estéd! ^^
      - Sophia

      Törlés

Anaya zatracone-dusze