2016. jan. 30.

Üzenet a bloggerektől - Harmadik adag

Sziasztok! :)
Megérkezett az Üzenet a bloggerektől nevezetű kampány harmadik adagja.
Ezúttal is négy olyan blogról olvashattok, amelyek érdemesek lennénk arra, hogy a jelenleginél több olvasója, megtekintője legyen. 
Amennyiben te is úgy gondolod, hogy nem figyeltek fel kellőképpen a blogodra, írj nekünk egy kommentet a bejegyzés alá és linkeld nekünk az oldaladat, hogy Neked is segíthessünk!
Végül pedig ne feledjétek: figyeljünk egymásra! Mindenkinek jól esik egy-egy kedves hozzászólás, vagy feliratkozás...

Blog címe: Still Life
Írók: Nevra és Maxwell

Korábban már írtam kritikát erről a blogról, amelyet ide kattintva el is olvashattok - már amennyiben van időtök rá. Szerintem megéri, hiszen már a design is magával ragadó, az egyszerű, ám nagyszerű elvét követi. Annak ellenére, hogy nem blogger vagy wattpad a sztori, könnyen el lehet igazodni az oldalon. Ha valaki úgy dönt, megnyitja a linket, az igényes külsőn kívül a fülszöveggel is szemben találja magát, ami újabb ok arra, hogy elkezdje olvasni a történetet. A blog egy vámpírokról szóló fantasy, de itt nem a tipikus Alkonyat-koppintást kell elképzelni. A Still Life annál sokkal több: igényesebb, egyedibb, jobban megtervezett. A fejezetek hosszúsága megfelelő, és előre szólok, hogyha valaki elkezdi az elejétől, nem fogja tudni abbahagyni. Ez nem csupán a részletesen kidolgozott karaktereknek, a sajátos sztorinak köszönhető, de maga a fogalmazás is kimondottan élvezetes, saját szavaimmal élve, könyvbe illően szép és gördülékeny. Helyesírási hiba abszolút nincs benne, sőt. A párbeszédek szabályosak, a leírások igen élethűek, könnyen a történet eseményeibe tudjuk magunkat képzelni. A blogot ajánlom azoknak, akik egy igényes fantasy történetre vágynak két remek, kincset érő író tollából. 

Blog címe: Álomkép
Író: Cassidie

Cassidie blogját mindenképpen ajánlom azoknak, akik érdeklődnek One Direction fanficek, azon belül is a Niall Horan központúak iránt. Aki megnyitja a linket, láthatja, hogy már maga a design is igényes, letisztult, a hívogató fejléc és a frappáns fülszöveg pedig mindent elárul, amit tudni érdemes az oldalról. Ha valaki úgy dönt, belekezd ebbe a sokat ígérő sztoriba, minden bizonnyal már a prológusnál dobni fog egy hátast. Őszintén mondom, számomra kellemes csalódás volt, ugyanis annyi 1D fanfic van már a neten, mint égen a csillag, és a legtöbbjük sajnálatos módon igénytelen. Az Álomképről azonban ez nem mondható el, hiszen a csodás fogalmazásmódból nem csak az derül ki, hogy az írónő képes magát választékosan kifejezni, hanem az is, hogy remekül bánik a szavakkal. Képes bennünket megnevettetni, s egyaránt megsiratni, ha arról van szó, köszönhetően az őszinte, megindító szavainak. Előny továbbá az is, hogy a fejezetek 1-2 heti rendszerességgel frissülnek, nem mellesleg a terjedelmük sem rövid, így a kedves olvasó hosszasan elmerülhet bennük. Éppen ezért ajánlom a blogot nem csupán azoknak, akik One Direction rajongók, de másoknak is, hiszen egy könnyed, szerelmes sztori elolvasása mindig jól jöhet. Amint időm engedi, én is belekezdek!

Blog címe: StoryTime
Író: RockH

Amikor elsőként nyitjuk meg a blogot, azonnal a színvilág az, ami leginkább a szemünkbe ötlik. Szerintem a kék és fekete választása pompás párosítás, nagyon jól megadják az alaphangulatot a történet olvasásához. Erre szolgál még a fülszöveg is, amely rögtön szem előtt, legfölül van az oldalsávban. Megtudhatjuk általa, kiről szól a sztori, mi okozza majd a bonyodalmat, s gyakorlatilag végig a kíváncsiság érzetét tartja bennünk, hiszen megválaszolatlan kérdéseket hagy maga után, ami mindenképpen előnyös egy ismertetőnél. Véleményem szerint az alaptörténet maga jó, így mindenképpen érdemes elolvasni. A kivitelezéssel akadtak problémák, de nyilvánvalóan senki nem tökéletes: ha az író picit több figyelmet fordít a fejezetek hosszára, illetve a leírás alkalmazására, máris élvezhetőbb lesz az olvasás. Ezen felül, ha grammatikai szempontból szeretnénk értékelni RockH blogját, megállapíthatjuk, hogy helyesírási hibák nem nagyon vannak benne, a fogalmazás is egészen igényesnek mondható, ami nagyban megkönnyíti a látogatók helyzetét. A történet egyébként E/3-ban játszódik, így akik ezt a szemszöget preferálják egy blognál, azoknak mindenképpen ajánlom a StoryTime-ot, továbbá azok figyelmét is fel szeretném rá hívni, akik egyedi, fantasyhoz hasonló történet után kutatnak.

Blog címe: Elátkozott Hercegnő
Író: Alexandra G. Summer
Link: http://elatkozotthercegno.blogspot.hu/

Az Elátkozott Hercegnő c. blog érthetetlen módon kevés feliratkozóval rendelkezik, pedig igazán többet érdemelne, ahogy egyébként az általam fent már jellemzett blogok is. Elsősorban a design szépségét szeretném megemlíteni, ami fölött érdemes nem szemet hunyni. A különleges színválasztás, az egyedi stílus, az elrendezés mind olyan tényezők, amik első látásra szimpatikussá teszik az ember szemében Alexandra oldalát. Ha mélyebbre ásunk a felszínnél, és elolvassuk a fülszöveget, az érdeklődésünk még inkább nőhet, ugyanis egy nem mindennapi történettel találhatjuk szembe magunkat. A címben szereplő hercegnő ugyanis - ez a fejezetek során derül ki - néma, hiszen valaki elátkozta őt, de a rosszakaró kilétét homály fedi, egyenlőre. Személy szerint én érdekes alapötletnek találom, sok mindent ki lehet belőle hozni, ha az író ügyeskedik a történetszálakon. Csak azért, hogy a fogalmazásról is szót ejtsek, amely nagyban megalapozza az emberek sokaságának véleményét, Alexandra gördülékenyen, érthetően ír, ami könnyíti a blog olvasását. Ugyan helyesírási hibák előfordulnak a szövegben, mégsem mondanám annyira nagy mértékűnek őket. Nem mellesleg pedig: ki az, aki tökéletesen tud írni? Bizonyára senki, így igazán adhatunk esélyt egymásnak... :)

A véleményezéseket írta: M. Gin




20 megjegyzés:

  1. Sziasztok!:)
    Én is nagyon örülnék neki, ha több ember is belesne a blogjaimba, mert aligha kapok kommentet. Eddig hetekig csak 2 kommentet kaptam, ami már 1-re csökkent. Igazán örülnék neki, ha többen néznék meg, és olvasnák el.

    Nagyon köszönöm, ha segítetek rajtam!:)
    Taylor xx

    http://harryesanne.blogspot.hu/
    http://disturbya-harry-styles-fanfiction.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sziasztok! :)
      Köszönjük a hozzászólásodat, természetesen a következő adagban benne lesznek a blogjaid. Örülünk, ha segíthetünk! :)
      M. Gin

      Törlés
  2. Sziasztok!
    Jó lenne, ha a Kuckót többen ismernék.
    Pár kedves szó mindig meggyőz, hogy a történeteimmel akkora "baj" nincs, így marad a másik magyarázat erre, mégpedig az ismeretlenség homálya, ami eltakarja a Kuckót mások szeme elől. ^.^
    A Lusta Macska Kuckóban öt bűbáj macska és egy füstsárkány mesél különféle történeteket. (Akár egy modern, fantaziba ültetett Decameron) <- de ezt nagyképűség lenne hozzá társítani részemről.
    Novellák és folytatásos történetek is kerülnek fel.

    lustamacskakucko.blogspot.com

    Üdv és köszönöm a lehetőséget, Zsazsogó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Zsazsogó! :)
      Nagyon érdekesen hangzik, mindenképpen bekerül a következő adagba! :) Köszönjük a hozzászólásodat!
      Gin

      Törlés
  3. Sziasztok!

    Habár már a vége felé közeledik a blogom, örülnék, ha többen olvasnák, és kapnék esetleg néhány építő kritikát. Hiszen ezekből lehet tanulni. :)
    http://ilcapita.blogspot.com

    Előre is köszönöm, ha esetleg méltónak találjátok a blogom, és kirakjátok. :)

    Üdv: Hanne Nielsen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, drága! :)
      Köszönjük a linket, mindenképpen benézünk! :)
      Üdv: Gin

      Törlés
  4. Sziasztok :)
    Remélem nem gond, hogy az én blogom bromance, főleg Larry Stylinson, és a blog nagy része one shotokból áll, de nekem is kissé gondjaim vannak a kommentekkel és szeretném, ha többen is benéznének és elmondanák, min tudnék még javítani :)
    Nagyon szépen köszönöm, ha úgy döntötök, hogy kiteszitek :)
    http://untilitsgonestories.blogspot.sk/
    Madelyn x

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :)
      Természetesen semmi nem gond, mi mindenkin segítünk, ha tudunk.
      Gin

      Törlés
  5. Sziasztok! ^^
    Remélem, tolakodó nem leszek, de linkelném a blogomat. Nem is olyan rég indult (2015. októbere), de jól esne pár építő kritika. :)
    http://purpleguyff.blogspot.hu/
    Nagy megtiszteltetés lenne, ha kitennétek! :3
    Xx~ Vicky T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, drága! :)
      Köszi a linket, a következő, vagy az utáni adagban mindenképpen benne lesz!
      Gin

      Törlés
  6. Sziasztok!
    Én is belinkelném a blogomat, ha nem zavarna. Csak néhány posztomhoz kaptam 1-2. kommentet, és nagyon szeretném, ha többen felfigyelnének a blogomra.
    heartmusicblog.blogspot.hu
    Nagyon tetszik a blogotok! :)
    Fanni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, drága! :)
      Köszönjük a linket, mindenképpen kikerülsz majd!
      Aranyos vagy, további jó munkát neked!
      Gin

      Törlés
  7. Drága M. Gin!
    Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon köszönöm! El se hiszem! :o
    Komolyan?! Úristen...de most tényleg? Wuuu...na jó, ilyenkor nem tudok beszélni, valahogy csődöt mond a lepénylesőm...ez esetben ugyebár az ujjaim. De.....TÉNYLEG????
    Köszönöm mégegyszer! *-*
    Ölel:
    RockH

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves RockH! :)
      Ugyan már, nagyon szívesen, nekem öröm, ha segíthettem ezzel a bejegyzéssel! :)
      Ölel: M. Gin

      Törlés
  8. Sziasztok!
    Én az a fajta bloggerina vagyok, aki írja a kis történetét, de nagyon nehezen szánja rá magát, hogy ki is rakja az új részt, ha nem érkeznek visszajelzések. Minden egyes komment nagyobb hatással van rám, mint egy fél tábla mogyorós csoki, ami azért jelent valamit. :D Szóval légyszi, majd rakjatok ki engem is! Blogom linkje: http://ebreszdfelalelkem.blogspot.com Köszönöm szépen!
    Puszi: Annamari

    VálaszTörlés
  9. Sziasztok! :)

    Én is ajánlanám magamat, ha nem gond. ^^ http://egyletuntkor.blogspot.hu
    Ez egy nem a szó hagyományos értelmében vett "időutazós" történet, amelyben viktoriánus kor és modern kor keveredik. Meglehetősen kevés visszajelzést kapok sajnos, pedig nagyon érdekelne, ki mit szól hozzá. :) Szóval bátorkodtam kommentelni, hátha kikerülök. '^^ Megtisztelő lenne. :)

    Luna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Luna! :)
      Köszönjük a linket, mindenképpen benézünk hozzád és írni fogunk a blogodról!
      Gin

      Törlés
  10. Drága M. Gin!

    Köszönöm szépen az ajánlást és a kedves szavakat, melyeket kaptam! Igazán feldobtad vele a napom. :)

    Puszi
    Alexandra G. Summer

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Alexandra! :)
      Igazán nem tesz semmit, nekem öröm, hogy segíthettem!
      Puszillak: Gin

      Törlés

Anaya zatracone-dusze