2015. máj. 23.

Kritika 10# - Adelaine Heaven, az elérhetetlen

Szép napot kívánok!
Ezúttal is egy kritikát hoztam nektek, melyet Skyler rendelt tőlem az Adelaine Heaven, az elérhetetlen című blogjához.


Kinézet: A színvilág nagyon tetszik, ezt előre szeretném hangsúlyozni. A fejléc szépen el van készítve, semmi túlzsúfoltság, semmi ízléstelenség. Különösen tetszik a főszereplő lány középen, és Dylan arcképe a háttérben, kissé belemosva. Nagyon jó összhatást keltenek! A blog háttere egyszerű, egyszínű, de szerintem pont ettől lesz tökéletes. Az oldalak elhelyezése rendben van, modulokból sincs hiány, ízlésesen össze van rakva. Több hozzáfűznivalóm nincsen, egyszerűen szép, és kész!
5/5

Történet: Már régebb óta olvasom ezt a blogot, mert már akkor megtetszett, így pontosan képben vagyok a sztorival. A fülszöveget elolvasva tökéletes képet kapunk a főszereplő személyiségéről, életéről, és arról, mi fog vele történni a későbbiekben. A sorok kissé egymásba olvadnak, talán a betűtípus miatt, de egyébként figyelemfelkeltő, jól megfogalmazott.
A sztori szerint Adelaine egy nagyképű, egoista méhkirálynő a helyi iskolában, tökéletes élettel. Mindene megvan, ami csak akar, és mindent megszerez, amit szeretne. Amikor új fiú érkezik a suliba, ő rögtön szemet vet rá, hiszen jóképű, titokzatos, igazi adonisz, ki ne tenné ugyanezt? Természetesen sikerül behálóznia őt, s pár rész alatt már egy párt alkotnak. Csak egy példa arra, hogy amit a lány akar, annak úgy kell történnie. A jelenlegi rész szerint dúl a szerelem közöttük, minden tökéletes, jól érzik magukat egymás társaságában. Azonban az utolsó fejezetnél érezni lehetett már némi feszültséget a végén, bár talán csak azért, mert előre sejtjük, mi fog történni a továbbiakban.
Mindenesetre, én nagyon szeretem a blogodat: a történet nem sablonos, legalábbis eddig, a szereplőket jól kiválogattad, és mindent, amit meg szeretnél osztani velünk, részletesen teszed.
5/5

Szereplők: Ahogyan kiválogattad őket, az fenomenális! Pontosan illenek a megformált karakterekhez, ami a személyiségüket illeti. Adelaine, a főszereplő különösen jól ki van dolgozva, elvégre az ő életét követjük nyomon. Már az első pillanattól kezdve úgy érezhetjük, mintha mi is részesei lennénk a sztorinak, és ott állnánk Adelaine mellett minden pillanatban. Szerintem ritka, ha valaki ennyire közvetlenül vissza tudja adni a történéseket, de Neked sikerült, amiért óriási piros pont jár. A barátnője, Crystal már kevésbé van kidolgozva, de úgy gondolom, annyira nem is szükséges, elvégre olyan sokat nem szerepel a történetben. Akit esetleg jobban meg lehetne ismertetni az olvasókkal, az Cameron, mindenki kedvence - legalábbis az enyém. Persze normális, ha nem most akarsz minden poént lelőni róla, és csak később belevonni őt a történet fontosabb részébe. Aris külön felkeltette az érdeklődésemet, mert hihetetlenül aranyosnak állítod őt be a részek során, az én kíváncsiságomat pedig fokozod azzal, hogy mégis hogyan lehet képes olyan csúnyán elbánni majd a barátnőjével? Előbb-utóbb meg fog enni az izgalom...
5/5

Fogalmazás, stílus: Ehhez túl sokat nem tudok mit hozzáfűzni. Csodálatosan írsz: választékos a megfogalmazásod, helyesírási hibát nem találtam benne, ügyelsz arra, hogy elkerüld a szóismétléseket. Élvezet olvasni a sorok között, hiszen a történet maga is gördülékeny. Az írási stílusodról: közvetlen vagy az olvasóidhoz, ami szerintem fontos egy írótól, mert csak még jobban szimpatikussá teszi őt mások szemében. Neked ez is sikerült, le a kalappal!
5/5

Összesen: 20/20
Nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban is: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Anaya zatracone-dusze