2015. jún. 21.

Kritika 23# - Diáknap

Halihó Mindenkinek! A mai napon újabb kritikával jelentkezem, mégpedig a Diáknap c. blog kritikájával, amit Halenka kért tőlem. Ő is mindenről kért, így a max pontszám 30.
Na, de csapjunk is a lecsóba!



Design: Kezdeném a fejléccel. Nos, szerintem ez nem egy fejléc. Ez egy kép, amire rá van téve a cím és a szerző, mindemellett nagyon ötletes, de azt ajánlom, hogy egy rendes fejlécet csinálj, vagy csináltass magadnak, hiszen egy jó fejléc a jó design alapja.
Folytatnám a többivel is. A sablon szép munka, de lenne hozzá pár mondanivalóm.
A bejegyzés szövegének színe nagyon beleolvad a háttérbe, ezért alig látni. Javaslom, hogy egy másik színt válassz, mert ez egy idő után borzalmasan fárasztja a szemet. Aztán jön az oldalak sorrendje. Nem jó, hogy a főoldal van a végén. Véleményem szerint így kéne kinéznie az oldalak sorának:
  1. Kezdőlap
  2. Szereplők
  3. Fejezetek
  4. Trailer
  5. Cserék
A másik dolog az a modulok sorrendje. Itt is nagy a kavarodás, elkélne pár változtatás, mert így az olvasó majd nehezen találja meg a keresett modult.
Még azt is megemlíteném, hogy az nem jó, ha a bejegyzés végén, és a modulok között is ott van az íróról szóló információ. Csak egy helyen legyen kint, mert ez is zavaró.
5/10




Történet: A fülszöveggel kezdeném, hiszen az ember először az olvassa el. Szerintem egész jól összefoglaltad a történet lényegét, ezért gratulálok! 
Aztán a történet. Bevallom, nem olvastam el az összes részt,és egyetlen dolog az ami engem zavar: Az, hogy angol neveket adsz a magyar diákoknak. Ezt én nem nagyon értem. Miért? Ha Magyarországon vagyunk (ugye?) akkor miért angol nevek? Lehet, hogy én értettem félre valamit, de...
A történet maga jó, érdekes, és nem sablonos, amihez én szívből gratulálok!
8/10


Írásmód: Mint az előbb említettem, nem olvastam minden részt, de azt el kell mondanom, hogy értesz ahhoz amit csinálsz. Persze, vannak apróbb hiányosságok, de kinek nincsenek? Az írásmódod nagyon szép és egyedi. Mint mindenhez, ehhez is gratulálok!
9/10


Összesen: 22/30

1 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen a kritikát! :) Igyekszem a jövőben jobban figyelni!

    VálaszTörlés

Anaya zatracone-dusze